• 17.07.2017, 13:00

Kjære kunde...


...det at jeg er jente betyr ikke at jeg ikke kan noe.

Det absolutt værste jeg vet er kunder som kommer inn for å spørre om noe, også ser de på meg og ber meg hente en av gutta. Eller spør meg om en av gutta er til stede, eller kanskje ser på meg og sier "du er vel ikke riktig person å spørre om dette". Jeg blir så sinnsykt forbanna at jeg bare har lyst til å eksplodere i sinne. Herregud hvor diskriminerende folk er!

Heldigvis for de har jeg en plass jeg kan få ut frustrasjonen på, slik at de ikke blir skjelt ut i butikken. I tillegg vil jeg gjerne beholde jobben min så lenge som mulig. Her om dagen så klarte jeg faktisk ikke mer, og den historien skal jeg fortelle nå.

Det kom en mann inn og spurte meg om en av gutta var til stede, for han trengte hjelp med noe jeg mest sannsynlig ikke kunne. Jeg spurte "Hva trenger du hjelp med da?", og han svarte like frekt som tidligere at jeg bare skulle ringe på en av gutta.

Jeg ble så sint at jeg spurte han hvorfor ikke han kunne svaret allerede, han var jo mann. Han burde jo absolutt kunne fikse dette selv, i og med at det er noe kun en mann kan. Han svarte meg med litt mer aggresjon i stemmen at han ikke jobbet i butikken, og kunne derfor ikke svaret på spørsmålet naturligvis.

Jeg argumenterte enda en gang med at jeg tross alt jobbet i butikken, og at jeg derfor mest sannsynlig kunne svare uten en mann til stede. Kunden ga seg til slutt, og viste frem knappebatteriet han skulle ha til TV-fjernkontrollen hjemme. Et helt vanlig CR2032 batteri, ett av de vi selger mest av. Jaja, det er visst noen som ikke kommer jeg ut av det forrige årtusenet.

Maren Thjømøe

Kontakt: gjerrigfrue@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits